A Microsoft nemrég jelentette be, hogy az eddig Office 365 néven ismert terméke ezentúl a Microsoft 365 márkanév alatt fut majd.

A Microsoft 365 még 2017-ben indult vállalati ügyfeleknek szánt licenccsomagként, egyben jelentette a Windows, az Office és az EMS (vállalati mobilitás és biztonság) szolgáltatásokat.  A Microsoft víziója szerint ez egy olyan integrált alkalmazás- és szolgáltatáskészlet lesz, ami az AI-t (mesterséges intelligencia) és más innovációkat is felhasznál majd. Beletartozik majd a Microsoft Teams, a felhőalapú fájltárolás, illetve több biztonsági és autentikációs megoldás, hogy cégünk informatikai rendszere minél biztonságosabb legyen. Ebbe a Microsoft 365-be integrálja most be az eddig Office 365-nek hívott szolgáltatását a Microsoft.

Mi változik?

A szolgáltatás nem, csak nevek változnak, ami 2020. április 21-én lép életbe. Jelenleg semmilyen egyéb változásra – sem árazásban, sem jellemzőkben – nem kell számítanunk.

  • Az Office 365 Business Essentials névre hallgató üzleti csomagból Microsoft 365 Business Basic lesz.
  • Az Office 365 Business Premium csomag ezentúl Microsoft 365 Business Standard néven fut majd.
  • A fentiből következően a Microsoft 365 Businessre is új néven hivatkozhatunk: Microsoft 365 Business Premium.
  • Az Office 365 Business és az Office 365 ProPlus is Microsoft 365 Apps néven fut majd. A megkülönböztetést a név végére illesztett „for business”, illetve „for enterprise” fogja segíteni.

Ezek a változások automatikusan életbe lépnek, ügyféloldalról semmilyen teendőnk nincs vele.

Mire számíthatunk a jövőben?

Bár a Microsoft meglehetősen homályosan fogalmaz a terveit illetően, az egyértelmű, hogy egyelőre csak a termékek nevei változnak. Az viszont valószínűsíthető, hogy később egyéb változások is követhetik a mostani bejelentést. A Microsoft célja, az új technológiák, új funkciók bevezetése is bizonyára hamarosan követik a mostani változásokat.