A hlten röppent fel a hír, miszerint a Toyota Motor Corp kiterjeszti együttműködését az Uber Technologies Inc-vel. A terv az, hogy egy új beruházásnak köszönhetően elárasszák az utakat az önvezető autókkal. Egyelőre csak bennfentes információkra lehet alapozni, egyelőre sem az Uber sem a Toyota oldaláról nem kívántak nyilatkozni a pletykákra, de annyi bizonyosnak tűnik, hogy a japán nagyvállalat 500 millió USA dollárt kíván befeketetni az Uberbe.

Az együttműködés részét képezi majd, hogy Sienna típusú kisbuszokat szereljenek fel az Uber önjáró technológiájával, s magát a gépparkot egy harmadik, egyelőre ismeretlen cég fogja üzemeltetni.

Tekintve a botrányokkal tarkított tavalyi évét az Ubernek, és a halálesetet, amikor márciusban egy gyalogost gázolt az egyik önjáró autójuk, a cégvezetők idén a stabilizálást tekintették elsőszámú célnak, ami a Toyota beruházásával úgy néz ki, sikerül is. A márciusi gázolást követően rengeteg kérdés merült fel a biztonsággal kapcsolatban, az önjáró Volvókból ki is vették végül az automata fékezés funkciót, és nem kecsegtetett semmi jóval az autógyártók számára, akiknek épp a fentiek miatt rizikós lehet az együttműködés az Uberrel.

A Toyota viszont kitart az Uber mellett, legalábbis 2016 óta folyamatos az együttműködés a két cég között, így még ha nem is erősítették meg hivatalosan az értesüléseket, jó esély van rá, hogy igazak.

Forrás: thestar.com