Ha a cég egyetlen rendszergazdája szabadságra megy, vagy lebetegszik, az jelentős kockázatot jelent minden esetben. Ilyenkor a rendszergazda szolgáltatás segíthet. Főleg, mivel a jelenlegi munkaerőhiányos korban megbízható, jó és megfizethető rendszergazdát olykor hónapokig, vagy akár fél évig toboroznak. Ekkora kiesés pedig elviselhetetlen probléma elé állít bármilyen céget.

Kritikus szintű kitettséget jelent egyetlen szakemberre bízni a cég teljes informatikai üzemeltetését. A rendszergazda is ember, lehet beteg, mehet szabadságra, és egyedül se törvényileg, se fizikailag nem képes a nap 24 órájában rendelkezésre állni. De akkor mi a megoldás? A válasz a profi rendszergazda szolgáltatás igénybevétele.

A profi rendszergazda szolgáltatás előnyei

Egy rendszergazda szolgáltatásokat is kínáló csapat, mint a Kerman IT,  minden szempontból hatékonyabb, mint egy vagy két rendszergazda. Mivel egy csapat a nap 24 órájában, az év 365 napján, folyamatosan biztosítja az IT rendszerek felügyeletét, állandó beavatkozási készenléttel. Így bármilyen konfigurálási kérés és módosítás a leghamarabb megvalósulhat.

Ha pedig támadás alá kerülne a vállalkozás rendszere, egy professzionális csapat azonnal képes kezelni a helyzetet. Hiszen a rendszerfelügyelet folyamatos, amiként munkaidőn kívül is ügyeleti rendben tudják fogadni a hibabejelentéseket.

Egy rendszergazdai szolgáltatásokat is nyújtó cég esetében garantált a privát tudásbázis kialakítása, amelynek köszönhetően a helyettesítő szakember is naprakészen tud segíteni a felmerülő problémákban. Így nem okoz problémát egy-egy kolléga kiesése. Rendszergazda szolgáltatás az Ön cége számára.

Egy ember nem érthet mindenhez

Kisebb cégek esetében alkalomszerűen, nagyobb volumenű vállalkozásoknál viszont már állandó jelleggel érdemes egy profi szolgáltató csapatot megbízni az IT rendszer üzemeltetésével!

Fontos szempont az is, hogy a mai kor informatikája messze összetettebb, mint volt akár húsz évvel ezelőtt. Olyan szinten vált komplexé, mint a programozás, a szerverüzemeltetés vagy akár a szenzorok fejlesztése: nem érthet egy ember mindenhez.

Manapság már szolgáltató cégekre van szükség, hogy egy helyen és legfőképpen megfizethető áron juthasson minden vállalkozás hozzá ahhoz a tudáshoz, amelyre szükség lehet egy nagyobb informatikai rendszer üzemeltetéséhez.

Mit nevezünk professzionális rendszergazda szolgáltatásnak?

Egy rendszergazda cég lényegében ugyanazt nyújtja, mint egy kimagasló büdzsével rendelkező senior rendszergazda, ám függetlenül a kiszolgált vállalkozás fizikai lehetőségeitől. Azaz egy szűkebb erőforrásokkal bíró kisvállalkozás is hozzájut olyan szolgáltatásokhoz, amelyeket saját pénzből nem tudnának kigazdálkodni, vagy túlzott megterhelést jelentene.

Rendszergazda szolgáltatás részei:

  • rendszeres és földrajzilag redundáns adatmentés
  • folyamatos rendszerfelügyelet
  • munkaállomások adminisztrációja
  • vírus- és adatvédelem
  • támadások detektálása és elhárítása
  • a hardverek esetleges cseréje
  • szoftverek tapasztalt frissítése

Emellett a rendszergazda szolgáltatásokat kínáló cég folyamatosan bővíti és frissíti a tudásbázisát is, hogy naprakész legyen mind a hardverek, mind a szoftverek, mind az IT megoldások terén, biztosítva ezzel, hogy az ügyfeleinek mindenkor a legjobb szolgáltatást nyújtsa. A Kermann IT-nál mi is így csináljuk. Rendszergazda szolgáltatás az Ön cége számára.

Ha érdeklik a további tippek és érdekességek az informatika világából, akkor kövesse informatikai blogunkat, Facebook és LinkedIn oldalunkat!