– A Mozillánál elkötelezettek vagyunk a felhasználók biztonsága és magánéletének megóvásában – írja Nick Nguyen, a Firefox alelnöke a szolgáltatás bejelentésével kapcsolatban. – Folyamatosan új módját keressük annak, hogy betartsuk az ígéreteinket, legyen szó böngészőről, alkalmazásról vagy egyéb szolgáltatásról. Így természetesen kilépett a tesztfázisból a Firefox Send, send.firefox.com szolgáltatás. A Send egy ingyenes, kódolt fájlküldő szolgáltatás, ami lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy biztonságosan és egyszerűen osszák meg a dokumentumaikat bármilyen böngészőből. Ezen felül a Send Android alkalmazásként is elindul.

A Send végpontok közötti titkosítás segítségével biztosítja az adataid biztonságát attól a pillanattól kezdve, hogy feltöltöd, egész addig, amíg azt meg nem nyitják, a dokumentumokhoz így maga a Mozilla sem fér hozzá. Egyéb biztonsági beállításokat is lehet eszközölni, például be lehet állítani, hogy meddig legyen elérhető, hányszor lehessen letölteni, sőt, külön jelszóval is lehet védeni őket.

Így néz ki a Mozilla Send

A Senddel alapértelmezetten legfeljebb 1GB-os dokumentumok oszthatók meg, de ingyenesen regisztrálható Firefox felhasználóval ez 2,5GB-ra bővül.

A Mozilla igyekezett a szolgáltatást a lehető legkönnyebben kezelhetőre tervezni, így a feladó félnek egy teljesen egyszerű és átlátható felületen kell elnavigálnia, míg fogadó oldalon csak meg kell nyitni a hivatkozást, és már lehet is letölteni a dokumentumot.

Bár több hasonló szolgáltatás elérhető az interneten, a Mozilla célja ezzel a szolgáltatással a legbiztonságosabb megoldás létrehozása volt, legyen szó személyes adatokról, privát vagy bizalmas dokumentumokról.