Laborszolgáltatás

 

Labor szolgáltatás induló ára: 35.000 Ft+áfa/vizsgálandó eszköz, mely tartalmazza a jegyzőkönyv kiállítását és a részletes mérési adatokat.

Fénysűrűségmérő

Fénytechnikai mérések során használt eszköz, melynek segítségével passzív (fényt visszaverő, de önmagában nem világító)  és aktív (fényt kibocsátó) felületek fénysűrűségét lehet megmérni. A világítástechnikában használt mérőműszerek közül az egyik legfontosabb, mert pontosan azt a fénytechnikai egységet képes mérni, amit a szemünk is érzékel.

 

Hőkamera

A hőkamera egy olyan eszköz, amely az egyébként szabad szemmel nem látható, infravörös tartományba eső elektromágneses spektrum vizsgálatára szolgál. A kamera használata alkalmas LED-es és egyéb lámpatestek tesztelésére, szerszámgépek, illetve egyéb ipari gépek meghibásodott alkatrészeinek gyors megkeresésére (általában mechanikai meghibásodásnál helyi túlmelegedés lép fel az adott helyen), továbbá orvostechnikai alkalmazások vizsgálatára, felügyeletére.

 

Hőkamra

Saját fejlesztésű hőkamránk univerzálisan alkalmas magas környezeti hőmérsékletek szimulálására. Ez mind a világítástechnikában, mind egyéb műszaki alkalmazásokban szükséges fejlesztési lépés lehet. A kamra fő eleme egy intelligens szabályozással ellátott fűtőzsámoly. A szabályozás az előre beállított környezeti hőmérséklet értéket folyamatos mérés mellett automatikusan tartja, illetve kompenzálja, ha szükséges. Egy többcsatornás telepített hőmérő műszerrel és a hozzá tartozó kalibrált hőszenzorokkal többféle mérés is elvégezhető.

 

Ulbricht-gömb

Az Ulbricht-gömb, azaz integráló spektrofotométer a világítástechnikában, fénytechnikában használt labor mérőműszerek egyike. A műszer segítségével a gömbbe helyezett fényforrások ún. fényáramát lehet megmérni. A fényáram a világító fényforrások által kibocsátott elektromágneses sugárzásának az emberi szem által felfogható hányada, mértékegysége a lumen (rövidítve: lm). Az Ulbricht-gömb és a hozzá kapcsolódó spektroradiométer mérőműszer akkreditált laboratóriumban kiállított érvényes tanúsítvánnyal rendelkezik.